EL TORREÓN - INFORMACIÓN SINDICAL

ATAB | Núm. 582 | noviembre 2023 |

Torreon-582-1

OBJECTIU: CONVENI 2025

Ja s’ha constituït la comissió negociadora de conveni i s’han iniciat les reunions de la mateixa

Un cop prorrogat el conveni actual per a l’any 2024 amb un increment salarial d’un 2% a compte de l’increment futur que es pacti, ja s’han iniciat les negociacions per al proper conveni.

Mentre no es coneguin les noves tarifes aprovades per a la companyia, es començaran a abordar aquells aspectes que simplement requereixen actualització d’acord amb la llei actual, per eliminar aquells articles referents a l’homologació ja finalitzada, així com per tractar de tancar els temes iniciats sobre classificació professional i formació.

Des de l’ATAB us volem agrair les propostes que ens heu fet arribar per millorar el nostre conveni. Tenim una bona plataforma per començar a negociar, i estem convençuts que treballant amb la resta de sindicats presentarem les nostres reivindicacions de manera unitària i consensuada.

Creiem que el teletreball també hauria de ser matèria de Conveni i no un element per fer xantatge a la plantilla periòdicament amb la seva renovació. Les directrius de Veolia i la intenció de la Direcció és reduir-lo, potser eliminar-lo, però això és un greu error. No cal recordar novament totes les bondats del teletreball. Una empresa actual que aposta per la conciliació laboral i familiar i per millorar les condicions laborals, especialment de les dones, no s’entén sense teletreball.

Capítol a part es mereix l’equiparació dels plans de pensions entre els diferents col·lectius. Aquesta és l’assignatura pendent de l’homologació.

Així doncs, comencem a negociar. No serà fàcil, però sortim carregats d’arguments, i sobretot de la força que ens doneu per continuar millorant dia a dia.

EL CONVENI DE TOTS

Des de l’ATAB us animem a participar en les diferents accions que organitzem per recollir les vostres idees i suggeriments per al proper conveni. També podeu fer-ho a traves dels nostres delegats i delegades, o enviant-les al correu electrònic conveni@atab.cat que funciona des de principis de 2023.