Violència de gènere

Nou empreses contractaran més de 30 dones víctimes de violència de gènere a Catalunya

La Conselleria de Treball de la Generalitat ha acordat avui amb nou grans empreses de Catalunya la contractació de més de 30 dones que pateixen o han estat víctimes de violència de gènere per incorporar-les a les seves plantilles després que el Govern, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), s’encarregui de portar a terme el procés de selecció i formació.

Segons ha explicat avui la consellera de Treball, Mar Serna, durant la firma del conveni amb les companyies, cadascuna es compromet a contractar “com a mínim tres dones” que es troben en aquesta situació per contribuir a la seva reinserció laboral, tot i que ha assegurat que algunes de les empreses signants ja van expressar la seva intenció de superar aquests mínims.

Serna ha elogiat especialment que les empreses tinguin la voluntat de portar a terme aquesta iniciativa “en un context de dificultats econòmiques”, fet que dóna a aquesta contractació “encara més valor simbòlic i real”.

Ha recordat que la Conselleria no ofereix cap bonificació a aquestes companyies, sinó que es compromet a portar a terme el procés de selecció de les candidates, així com oferir-los formació específica per respondre a la diversitat de perfil de treballadores que demanden les empreses.

“Cal treballar no només per fomentar la seva autoestima, sinó també per formar-ne algunes que s’incorporen ara al mercat laboral i donar a totes eines per aprendre un nou ofici o activitat”, ha subratllat la consellera.

 

Les empreses que han subscrit el conveni són Aigües de Barcelona (Agbar), Caixa Catalunya, Caprabo, Gas Natural, El Corte Inglés, La Caixa, Grup Leche Pascual, Mercadona i Fundació La Caixa.

La titular de Treball del Govern ha subratllat que, el 2007, 122 dones en situació de violència de gènere es van beneficiar dels itineraris específics de formació i inserció laboral i ha recordat que el departament de dirigeix té en marxa un conveni amb la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania i l’Institut Català de les Dones (ICD) que inclou mesos territorials per cobrir aquests objectius de reinserció.

Serna ha assegurat que, en el marc de la lluita del Govern per garantir la igualtat d’oportunitats laborals per a aquest col·lectiu de dones, el Consell de Ministres té previst aprovar avui una bonificació de 1.500 euros per contracte per a empreses que contractin aquestes treballadores.

 

Europa Press 21/11/2008

Deixa un comentari