Sense noticies del pla d’igualtat

Últimament parlem molt de La Llei Orgànica per a la Igualtat efectiva de dones i homes, que va entrar en vigor fa ja més de sis mesos, amb la seva publicació al BOE.

A Aigües de Barcelona sembla que alguns encara no s’han assabentat, potser l’hauríem de publicar a la intranet, o als taulons d’anuncis…

Des del passat mes de juliol, quan se’ns va convocar a una reunió en que es van presentar les línies mestres per elaborar el Pla d’Igualtat, no hem tornat a tenir notícies de la direcció de l’empresa.

Ens van dir que es preveia tenir un diagnòstic de la situació a Aigües al desembre. Falta un mes i ens sembla molt estrany  que les persones encarregades de fer-ho no s’hagin posat en contacte amb la representació dels treballadors. Qui millor que nosaltres per ajudar en aquesta tasca? Es farà el diagnòstic únicament amb  les informacions que la direcció doni als assessors i experts externs contractats?. Si és així, probablement ens deixarem coses pel camí.

El dia de la reunió vam oferir-nos a col.laborar en aquestes tasques, però sembla que no ens van sentir.

Fa unes setmanes, el conseller-director general d’Agbar, a una entrevista a Catalunya Ràdio, va manifestar  que “nosaltres tenim una comissió de la igualtat i la no discriminació a l’empresa”. Pregaríem a qui correspongui que ens informi sobre aquesta comissió, de la qual nosaltres no tenim coneixement

DISCRIMINACIÓ A AIGÜES DE BARCELONA

D’altra banda, no ens pensem que a la nostra empresa tenim els deures fets, res més allunyat de la realitat. A Aigües de Barcelona, es produeixen situacions absolutament inexplicables i altament indignants.

Així, al centre de treball de Sant Joan Despí, al centre de telecontrol hi ha un torn tancat i un torn mixt que el substitueix. Doncs bé, dels cinc treballadors del torn tancat, quatre són homes i una és una dona. Els homes son T3 i la dona és P2. Al torn mixt passa el mateix, dels tres treballadors adscrits, els dos homes són T3 i la dona és P2.

Algú ens pot explicar aquesta situació? Haurem de recordar als responsables d’aquest centre de treball allò de A IGUAL FEINA IGUAL SALARI? (i igual categoria, és clar) Sincerament pensàvem que això, a la nostra empresa ja estava superat.

Els recordem que aquesta situació és il.legal, i no perquè ho digui la Llei d’igualtat, és que ho diu la Constitució  Espanyola (que recordem que el mes que ve farà trenta anyets).

Esperem que aquesta situació, que s’ha posat en coneixement del Director d’Explotació, Sr. Escudero,  es resolgui immediatament.

 
COMISSIÓ D’IGUALTAT ATAB 05/11/2008

Nota publicada a l’intranet Pdf 130 Kb

Deixa un comentari