Preacord a Treball

Acomiadaments pactats.

abc

ATAB NO SIGNA EL PREACORD

El dimecres la reunió al Departament de Treball va acabar a les 2h30 de la matinada amb la presentació per part de la mediadora d’una proposta per tancar el conflicte.

L’autoritat laboral va donar a les parts un termini que acabava dijous a les 17 hores perquè Comitè i Direcció aprovessin la seva proposta mediadora, aclarint que només es podia acceptar o rebutjar en la seva totalitat, sense possibilitat de fer cap mena d’esmena.

El Ple de Delegats d’ATAB reunit d’urgència al matí va acordar dir NO a la proposta de la mediació pels següents motius:

1.- Respectar el mandat de les Assemblees de treballadors de no acceptar un acord que impliqués la sortida de persones de l’empresa obligatòriament. La proposta mediadora marca l’obligatorietat de les prejubilacions.

2.- La proposta vulnera “l’Acord de Bases de 27 de novembre per a la reforma del sistema complementari de pensions i mesures per garantir l’ocupació a Aigües de Barcelona” en la voluntarietat de les prejubilacions i en la revalorització dels complements de pensions dels actuals pensionistes. El nostre sindicat va signar aquest acord perquè se’ns va posar per part de la Direcció de l’empresa en la disjuntiva de pensions o plantilla, i vam apostar pel manteniment de la plantilla. Ara es retallen les pensions i la plantilla en un 20%.

3.- La proposta implica l’acceptació d’un conveni col•lectiu per als tres propers anys, que no ha estat debatut ni aprovat per la plantilla en cap moment.

4.- La proposta representa l’acceptació d’un excedent de 194 persones amb les conseqüències que això comporta per als llocs de treball i per a la garantia del manteniment de serveis i seccions.

5.- Les prejubilacions que es proposen, són les pròpies d’una empresa amb una situació econòmica difícil que no és el cas d’Aigües de Barcelona que podria oferir unes condicions millors.

Per últim, considerem que el termini de nomès unes poques hores que va marcar l’Administració per a la signatura de la proposta de mediació, no ha estat suficient per valorar convenientment un preacord d’aquesta magnitud que, entenem, s’hagués hagut de presentar i acceptar per la plantilla prèviament a la seva ratificació.


Per la tarda i al Departament de Treball es va procedir a la signatura de la proposta de mediació per part de la direcció i els representants del comitè d’UGT i CCOO. Ara s’inicia un període de 10 dies en què es faran assemblees a tots els centres de treball i un REFERÈNDUM el 22 de juny on la plantilla podrà decidir si accepta o no la proposta que permetrà arribar a la consecució d’un acord definitiu.

Durant les Assemblees, us donarem més detalladament la valoració que fa el nostre sindicat d’aquest preacord.

Deixa un comentari