Milers de persones prenen el centre de Barcelona

per reclamar “una democràcia real”

Una protesta convocada per internet recorre la ciutat i una seixantena més de ciutats europees. Reclamen sous dignes i que la classe política tingui en compte els ciutadans.

La capacitat de convocatòria a través d’internet de sectors no organitzats en sindicats o entitats convencionals ha quedat demostrada aquest diumenge a la tarda. Milers de persones s’han manifestat pel centre de Barcelona i la reacció ha estat semblant en una seixantena de ciutats europees més, entre les quals hi ha Madrid, París i Londres. Als Països Catalans, s’han convocat protestes, a més de Barcelona, a Lleida, Figueres, València, Palma, Castelló, Torrevella i Menorca.

Es tracta de la manifestació ‘Per una democràcia real, ja!’, organitzada a través d’una pàgina web i grups de Facebook. L’objectiu és reclamar sous dignes i que els polítics i les institucions tinguin en compte realment els ciutadans. La protesta ha transcorregut sense incidents i amb to festiu pels carrers de Barcelona, i els participants l’han retransmès a través de Twitter amb el ‘hashtag’ #15mani, que ha ofert moltes imatges i fins i tot filmacions de les protestes.

Tant la convocatòria com les primeres informacions sobre la protesta s’han difós a través d’internet.

“Nosaltres els aturats, els mal remunerats, els subcontractats, els precaris, els joves… volem un canvi i un futur digne. Estem farts de reformes antisocials, que ens deixin a l’atur, que els bancs que han provocat la crisi ens pugin les hipoteques o es quedin amb els nostres habitatges, que ens imposin lleis que limiten la nostra llibertat en benefici dels poderosos. Acusem els poders polítics i econòmics de la nostra precària situació i exigim un canvi de rumb”, anuncien en el manifest que proposa la protesta.

ARA 15/05/2011

toma la calle

Deixa un comentari