El Museu de les Aigües de Cornellà exposa una màquina de vapor.

El Museu Agbar de les Aigües de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) posarà en marxa diumenge una de les màquines de vapor centenària que es conserva en el complex d’Aigües de Barcelona de la ciutat. La màquina funcionarà els caps de setmana i dies festius i podrà ser admirada pels visitants del museu.

La iniciativa servirà per commemorar el centenari de la Central Cornellà d’Aigües de Barcelona, que es dedica a l’extracció i bombament d’aigua de l’aqüífer i del riu Llobregat cap a la ciutat de Barcelona. En aquesta planta està ubicat el Museu de les Aigües.

A partir de diumenge, els visitants del museu podran preveure el funcionament d’una màquina que té un segle d’història i veure com giren el volant d’inèrcia i el regulador de Watt o com es mouen les vàlvules i els pistons.

La inauguració tindrà lloc el dia 18 amb un espectacle musical. La màquina es podrà visitar els dissabtes a les 12.00, 13.00 i 18.00 hores; i els diumenges i festius a les 12.00 i 13.00 hores, segons fonts del Museu Agbar

 

Europa Press 14/01/2009

Deixa un comentari