Dia de les Dones 2015

08/03/2015 – DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Dona,

és el teu moment:

decideix, participa-hi !

Com cada any en la commemoració del Dia Internacional de la Dona, ATAB vol alçar la veu per continuar reivindicant la igualtat d’oportunitats per a les dones.

La diferència entre ambdós gèneres s’engrandeix en països amb grans desigualtats salarials. La diferència salarial a Catalunya entre homes i dones es situa en el 20%. Però aquest no és només un problema del nostre país: perquè una dona europea percebi la mateixa retribució mitjana anual que un home, hauria de treballar aproximadament 59 dies més l’any.

La maternitat, en lloc de ser quelcom a protegir i potenciar, es converteix en un fre per al creixement laboral i la promoció de la dona i, en determinats casos, en causa de la pèrdua de la feina. La falta de recursos públics i de mesures per a la igualtat en les empreses dificulten encara més, la conciliació de la vida laboral i familiar a dones i homes, i en fan impossible la igualtat real.

A Aigües de Barcelona ens trobem immersos en la negociació del Pla d’Igualtat. És necessari un canvi cultural a la nostra empresa: incorporació de dones en àmbits on no estan representades, més dones en càrrecs de direcció i comandaments intermitjos, accés a la formació, anàlisi de les promocions i publicació de vacants, noves mesures de conciliació….

Des d’ATAB fem una crida perquè les dones participem activament en l’àmbit laboral i sindical, aportant la nostra pròpia veu i defensant els nostres drets en primera persona.

Per això és fonamental la participació de les dones en les eleccions sindicals que es celebraran el proper 28 d’abril a la nostra empresa. Et convidem a participar-hi amb nosaltres.

  • Cartell Dia de la Dona 2013pdf 419Kb.

dia de la dona 2015

Deixa un comentari