ATAB posa un recurs contenciós administratiu

davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la privatització d’Aigües Ter-Llobregat.

Per un servei públic de qualitat:

 • No pot ser que es privatitzi ATLL amb l’únic objectiu de finançar el deute de la Generalitat, adjudicant-la a una empresa que es limita a pagar un cànon a la Generalitat a costa d’apujar les tarifes que pagarem tots els ciutadans.
 • No pot ser que l’operació serveixi per encobrir una nova taxa que, com l’euro per recepta, ve a perjudicar una altra vegada als ciutadans amb menys ingressos.
 • No pot ser que en el concurs per adjudicar ATLL es valori desproporcionadament l’aspecte econòmic (75%) sobre els requeriments tècnics(25%).
  ATLL abasteix a una població de 5.000.000 d’habitants i el principal hauria ser fer-ho amb les millors condicions de garantia i qualitat de l’aigua.
 • No pot ser que un dels requisits de solvència tècnica del concurs sigui l’acreditació d’haver gestionat 2 plantes de tractament d’aigua potable amb una capacitat de producció de 20.000 m³/dia, quan la capacitat del sistema Ter-Llobregat és de 1.000.000 de m³/dia.
 • No pot ser que amb aquesta privatització es posi en perill la continuïtat del servei eficient que dona ATLL.
  En cas de continuar endavant aquesta operació, després de 50 anys de gestió per part d’una empresa bàsicament financera, (que tindrà com a principal objectiu la rendibilitat de la seva inversió), ens podríem trobar amb una estructura de subministrament d’aigua en alta molt malmesa i que requereixi fortes inversions per solucionar-la.
  No hem d’oblidar que tot el sistema d’aigua Ter-Llobregat està sotmès a una forta pressió per garantir el subministrament d’aigua en episodis de sequera.
 • No pot ser que en el moment de greu crisis actual se sotmeti a les famílies i a les empreses a una forta pujada del preu del aigua (tres increments de tarifa l’any 2012) per poder finançar l’operació de privatització. A una Catalunya empobrida, on moltes famílies no poden arribar a final de mes, apujar ara les tarifes de l’aigua, que és un recurs essencial del qual ningú pot desprendre’s, representa un greu cop a moltes persones i augmenta el risc de fractura social.
 • No pot ser que l’increment de tarifes es justifiqui per la pròpia mala gestió del Govern de la Generalitat, que durant cinc anys no ha aprovat unes tarifes proporcionades a les inversions realitzades, acumulant un deute que ara vol eixugar de cop amb aquesta operació.
 • VOLEM ser treballadors d’un servei públic, gestionat amb criteris de responsabilitat social, eficient, de qualitat i de la millor atenció als ciutadans i no pas mers recaptadors d’una taxa financera mentre assistim a la degradació del servei que prestem.
 • VOLEM que els treballadors i treballadores d’Aigües de Barcelona no pateixin les conseqüències del malestar social que provocarà aquesta privatització.
  Els nostres companys més veterans recorden perfectament el deteriorament de la nostre relació amb la ciutadania i  les dificultats per treballar al carrer i a les oficines comercials, que vam viure durant la “Guerra del aigua” provocada l’any 1991 per l’augment desproporcionat del preu de l’aigua, conseqüència de la incorporació de diferents impostos al rebut.
 • DEMANEM que s’anul·li tot el procediment de privatització del servei de distribució en alta de la xarxa Ter-Llobregat, que es bloquegi qualsevol increment tarifari que vingui motivat per aquest procés i que s’asseguri la continuïtat d’ATLL com empresa pública gestora del servei.

Notícies:

Enllaços relacionats:

Altres recursos per ATLL:

 • Ajuntament de Vilafranca del Penedès (340/2012) 1270631.pdf pdf
 • Ateneu Llibertari Verneda (345/2012) 1272459.pdf pdf
 • AGBAR vol accedir a l’expedient administratiu (356/2012) 1271605.pdf pdf

Deixa un comentari