Acord

S’assoleix l’acord per presentar l’ERO i signar el Conveni Col.lectiu

Aquest matí, per a la nostra sorpresa, hem rebut una convocatòria de reunió de RR:HH:, per seguir amb la negociació que s’havia trencat per culpa de l’assessor de l’empresa Sr. Arguiñariz.

 

Han assistit a la reunió el Sr. Cermerón i el Sr. Mayné, Director de Serveis Generals i substitut del Sr. Cermerón a partir d’ara al capdavant de les Relacions Laborals a SGAB.

 

El Sr. Cermerón ha començat demanant disculpes per l’actuació del Sr. Arquiñariz a la reunió anterior. Ens ha manifestat la pressa de la direcció per tenir solucionat el tema de l’ERO abans d’agost, per poder anar-se tranquils de vacances i començar a implementar l’acord el setembre.

 

Després de moltes hores de negociació per fi s’ha assolit un acord.

Malgrat que no ha pogut concretar-se la xifra d’estalvi per la reforma del sistema de pensions, l’empresa s’ha compromès a fer-se càrrec del que reclamàvem i per això s’ha arribat a un acord que es concreta en:

  • Signatura del Conveni – Reforma del Sistema de Pensions – Pla de prejubilacions i Baixes Incentivades.
  • Es puja l’aportació definida al Pla de Pensions del 5% al 7%
  • Els prejubilats conserven els dret de prestació definida i es mantenen en el pla de pensions com a partícips assimilats a l’alta.
  • L’empresa es farà càrrec del conveni especial amb la Seguretat Social fins als 63 o 64 anys
  • Els prejubilables que ja han complert 56 anys s’aniran, com a màxim, en un període de 6 mesos.

També hem acordat el text de l’ERO i de les corresponents actes d’inici i final del preceptiu període de consultes així com el text del Conveni Col·lectiu.

Dilluns vinent es procedirà a la firma del conveni, que incorporarà les corresponents precisions pactades pel que fa a les prejubilacions, la reforma del sistema de pensions, i dels documents que configuren l’ERO.

ATAB 23/07/2010

 

Deixa un comentari